News / Ontdek onze leveranciers

In onze benadering van gezond en duurzaam voedsel is het essentieel om leveranciers die voedingsmiddelen aanbieden die uw gezondheid en de planeet respecteren te kiezen. Ook lijkt het essentieel voor ons om jonge, vastberaden en geëngageerde producenten de kans acteur te worden van duurzame verandering te geven.

Hier is een kleine lijst van onze belangrijkste leveranciers die ons de mogelijkheid bieden om verantwoord uw borden, glazen en bekers te vullen.

Biologische en lokale groenten :
De Groentelaar & Ecodal

De Groentelaar & Ecodal zijn onze belangrijkste groenteleveranciers. Beide produceren biologische groenten en bevinden zich in het Pajottenland, een uitgestrekt gebied in de buurt van Brussel, waar de bodem erg vruchtbaar is.

De Groentelaar

De Groentelaar is ontstaan uit de passie van Tijs en Sander, twee jeugdvrienden met een passie voor hun streek, de natuur, lekker eten en vooral de boerenstiel. Twee jongens zo dicht bij hun land als hun klanten.
De Groentelaar is een bedrijf van menselijke omvang zonder overproductie en zonder overconsumptie. Zij zijn de bewakers van ons vruchtbare land.

Al vele jaren kweken ze gezonde en kwaliteitsvolle groenten op een biologische en duurzame manier. Ze telen met veel passie zowel de ‘gewone’ groenten zoals boontjes, sla en courgette als de meer speciale ‘vergeten’ groenten zoals boerenkool, warmoes en pastinaak.

Voor meer informatie over De Groentelaar: www.degroentelaar.be.

Fotobron: De Groentelaar

De Groentelaar
Ecodal

Ecodal

Ecodal is het resultaat van de samenwerking tussen verschillende biologische groente- en fruitproducenten in Pajottenland. SCRL Kestemont en andere producenten verbouwen biologische groenten en fruit in kassen, tunnels en in open velden, waardoor een breed scala aan groenten en fruit kan gedurende de vier seizoenen worden aangeboden.

Voor meer informatie over Ecodal: www.ecodal.eu

Fotobron: De Groentelaar

Een bakkerij in zijn zuivere essentie: Renard Bakery

Wat is er beter dan een heel zacht stokbrood aan de binnenkant en krokant aan de buitenkant? Dit is een van de broodjes die wordt geleverd door Renard Bakery, gelegen aan de Fernand Cocqplein, op slechts 600 meter van onze keuken!

Renard Bakery is brood gemaakt met de beste ingrediënten en de tijd die nodig is om het deeg met rust en respect te laten rijzen. Ook voegen Laurent, Sophie en hun team nog een essentieel ingrediënt toe: de passie. Dit alles bij elkaar levert een brood op dat zijn essentiële eigenschappen vindt: lekker, voedzaam en gezond.

Voor meer informatie over Renard Bakery: www.renardbakery.com.

Fotobron: Renard Bakery

Renard Bakery
Terra & Tavola

Biologische & smakelijke pasta: Terra & Tavola

Terra & Tavola is een groothandel die de beste ambachtelijke en biologische producten uit verschillende Italiaanse gebieden selecteert. Het combineert kwaliteit en smaak door high-end producten van biologische landbouw uit Italië aan te bieden. De aanpak van Terra & Tavola is gericht op het verzoenen van een kwalitatieve eis, de keuze voor het behoud van het milieu en een productiewijze die de kleine producenten niet schaadt. Dit alles in een familiale sfeer. We ontmoeten de broeder bij de bediening en de zuster Lina bij de naverkoopdienst. Een waar genoegen, versierd met een mooi zuidelijk accent!

Voor meer informatie over Terra & Tavola: www.terra-tavola.be

Fotobron: Pxhere

Biologische olijfolie direct uit Portugal

Olijfolie is een belangrijk element van onze keuken om de smaken te verbeteren. Daarom is het belangrijk dat we kwalitatieve olijfolie gebruiken.

Eusebio is een producent van biologische olijfolie in Braga, in het noorden van Portugal. Hij nam rechtstreeks contact met ons op en we genoten onmiddellijk van de olijfolie die perfect past bij de keuken die we aanbieden.

Fotobron: Pxhere

Olijfolie
Brasserie de la Senne

Artisanale bieren gebrouwen in Brussel: Brasserie de la Senne

Voor onze hoofdselectie bieren hebben we opnieuw de lokale en ambachtelijke nadruk gelegd op een brouwerij naar keuze in Brussel: Brasserie de la Senne.

De bieren van Brasserie de la Senne worden door twee gepassioneerde Brusselse brouwers geproduceerd: Yvan De Baets en Bernard Leboucq. Ze werken in deze kleine brouwerij en maken er een punt van om ouderwets bier te maken, ongefilterd, ongepasteuriseerd, vrij van additieven, met alleen nobele grondstoffen van eerste kwaliteit. Deze bieren, met hun complexe smaak en goed gemarkeerde persoonlijkheid, zijn echte bieren van karakter, gemaakt in Brussel.

Om meer te weten over Brasserie de la Senne: www.brasseriedelasenne.be

Fotobron: Brasserie de la Senne

Ethische dranken

Voor onze keuze aan sappen en frisdrank is het ingewikkelder om lokale producenten te kiezen. We zorgen er echter voor dat we het beste kiezen op het gebied van ethiek, gezondheid en respect voor het milieu.

Thee & fruitsappen: Oxfam Fairtrade

Sociale rechtvaardigheid vormt ook de kern van onze waarden. Daarom hebben we ook besloten om Oxfam Fairtrade-producten te gebruiken die boerencoöperaties ondersteunen door hun producten op de markt te brengen en ze eerlijk te betalen.

Het doel van Oxfam Fairtrade is om de conditie van duizenden boeren te verbeteren. Oxfam streeft naar een markt met eerlijke handelsregels, een markt waar elke leverancier een ​​kans te geven. Omdat de eerlijke handel de beste hefboom is voor ontwikkeling en een eerbaar bestaan. Oxfam betaalt een eerlijke prijs aan de producenten en daarnaast ontvangen ze een fairtrade-bonus. Ze geven dit geld uit aan projecten waarvan de hele gemeenschap kan profiteren.

Een groot deel van de Oxfam-producten komt ook uit de biologische landbouw.

Voor meer informatie over Oxfam Fairtrade: www.oxfamfairtrade.be

Fotobron: Oxfam Fairtrade

Oxfam Fairtrade
Café Liégeois

Biologische & eerlijke koffie: Café Liégeois

Café Liégeois werd in 1955 opgericht en werd geboren uit de passie van Charles Liégeois voor koffie. Het is een bedrijf uit Luik (zoals de naam al doet vermoeden) dat ons Mano Mano-koffie levert uit de biologische landbouw en het label Fair Trade.

In samenwerking met Terre Solidaire helpt dit project de inheemse gemeenschappen van Chiapas (Mexico) om koffieplantages en lokale groentegewassen te ontwikkelen, die hun belangrijkste natuurlijke hulpbronnen zijn.

Voor meer informatie over onze cafés in Café Liégeois: www.cafe-liegeois.com

Frisdranken: Bionade

Bionade zijn frisdranken als geen ander. Deze frisdranken zijn gebaseerd op vruchtensap en moutgerst die is zoals bier gefermenteerd maar niet-alcoholisch. Alle ingrediënten komen uit de biologische landbouw.

Die frisdranken zijn dus natuurlijker en respectvoller voor het milieu en de gezondheid.

Voor meer informatie over Bionade: www.bionade.de

Fotobron: Bionade

Bionade

Coverafbeelding: Tijs en Sander van onze groenteleverancier De Groentelaar. © Tim Vandewiele

Info, bestellingen & reservaties

contact@kamilou.be / 02 894 46 67